Tone Excel

Wednesday, December 31, 2014

"Shhhh.... Ibu sebenarnya dah MATI"




Hai,
Dah lama aku tak update blog. Ada dalam seminggu lebih nak dekat dua minggu jugak lah aku tak mengadap laptop. Baru-baru ini aku  ke Pantai Timur menghadiri satu majlis perkahwinan. Bermacam-macam  pengalaman yang aku timba dalam meredah banjir, satu lagi dia mengajar aku erti KESABARAN. Ye lah, sedangkan  mereka disana diuji dengan kehilangan tempat tinggal tetapi aku pulak tak boleh nak pulang ke KL pada Isnin lepas, dengan jalan tutup dan aku dapat info tiket bas dari sana ke KL tidak dijual. Mujurlah semalam, ada rezeki aku tumpang kereta orang, ada dalam 10 jam perjalanan. Letih jangan cakaplah walaupun aku tak drive.

Kepergian aku kat sana, aku dapat satu cerita yang agak 'hot' untuk aku kongsi. Memang aku tak mintak izin tuan punya badan untuk berkongsi, tapi aku rahsiakan sedikit lah identiti pencerita. Biar aku namakan si pencerita ini sebagai Ayu (Macam biasa, bukan nama sebenar).