Tone Excel

Tuesday, September 29, 2015

Rahsia Rintihan Pokok Ketapang

Secara jujurnyalah aku sendiri tak pernah kenal dengan rupa pokok ketapang. Aku dapat cerita tentang pokok ketapang ni dari seorang kenalan yang aku jumpa masa tengah promote jual tudung tadi. Alhamdulillah... aku dapat dua rezeki. Pertama jual tudung, keduanya dapat jugaklah sumber untuk blog aku ni.

Terima kasih Encik Google

Tuesday, September 22, 2015

Padah Membuat Perjanjian Syaitan, 3 Keturunan Disumpah Mati

Cerita ini disampaikan oleh seorang yang bernama Ita (bukan nama sebenar). Cerita ini terjadi kepada kenalannya di Utara tanah air yang dikenali sebagai Maz (juga bukan nama sebenar).

Saturday, September 19, 2015

Pokok Berpenunggu Dipanah Petir

Sebenarnya dah lama aku nak kongsikan kisah seram ni. Ini adalah pengalaman dari pakcik aku yang mesra dipanggil Pakteh. Pakteh aku ni memang ada kebun. Tanah memang luaslah beb!Kalau ada semput ke aku tak suggest korang ke sini. Biasalahkan, bila kita dah masuk ke hutan-hutan ni memang dah jadi tempat dia. Jadi, aku nak share dengan pembaca tentang satu pokok yang berpenunggu ni.


Friday, September 18, 2015

Diganggu Puaka Sungai Sewaktu Tengah Memancing

Sekali lagi aku berterima kasih kepada likers KHK. Berkat dari perkongsian cerita-cerita seram. Akhirnya aku dapat lagi satu bahan menarik untuk aku muatkan ke dalam blog ni. Atas permintaan pencerita. Lokasi dan nama pencerita terpaksa diubah. Biar aku namakan pencerita ni sebagai Atan dan tempat ini terletak di salah satu tempat di utara Malaysia.

Thursday, September 17, 2015

Penampakan Syaitan Betina Diluar Tingkap Dapur

Masih menggila berkongsi tentang kisah gambar-gambar penampakan makhluk halus yang terdapat di dalam foto. Semalam aku berkongsi tentang kisah admin KHK, Parjo yang telah diganggu, lepas spam link blog dekat page tersebut (nasib baik admin dia bagi aku peluang sekali spam kat situ, aku takut2 gak kalau kena ban, tapi aku janji tulah sekali aku spam link kat situ, sebab tu dorang tak ban aku huhu), aku mendapat satu gambar dari salah seorang likers.

Wednesday, September 16, 2015

Anda Mempunyai Panca Indera Keenam? Jom UJi Mata.. Ada Berani?



Aku dapat gambar ni dari admin Kepala Hotak Kamu (KHK) yang merupakan sebuah laman troll yang popular di Malaysia. Tiba-tiba lepas maghrib, salah seorang admin yang dikenali sebagai Parjo memuatnaikkan gambar ini. Katanya hanya orang-orang tertentu sahaja yang boleh melihat ada 'sesuatu' dalam gambar ini. Ada berani? Jom uji mata, samaada korang ada panca indera keenam (sixth sense) atau tidak.