Tone Excel

Tuesday, April 11, 2017

Hantu Kopek Penunggu Rumah

Asalnya kepulangan aku ke Tampin tempoh hari aku nak cari hantu dekat Mydin Pulau Sebang. Disebabkan pakteh aku dah warning, katanya jangan berani sangat. Takut nanti kalau dia betul-betul muncul dekat depan muka, kau tak terkata apa. Kau cuma berdiri terpacak sampai ke Subuh. Huhuhu soram pulak den.


Sunday, October 9, 2016

Shopping Mall Berhantu

Wah lama jugak aku tak update blog. Sampai lupa dah macam mana format blog ni, sebab selama ni selalu main Wordpress je. Okay lah, tak perlu intro panjang, aku nak cerita sikit pasal kononnya ada satu Shopping Mall Berhantu yang baru buka di Pulau Sebang. Seperti biasa, saya memang tiada bukti secara visual, cuma cerita ini disampaikan dari mulut ke mulut (maksudnya cakap-cakap orang, jangan fikir lain, lempang kang!).

Imej Hiasan.
Kredit Foto : ibtimes.co.uk

Tuesday, September 29, 2015

Rahsia Rintihan Pokok Ketapang

Secara jujurnyalah aku sendiri tak pernah kenal dengan rupa pokok ketapang. Aku dapat cerita tentang pokok ketapang ni dari seorang kenalan yang aku jumpa masa tengah promote jual tudung tadi. Alhamdulillah... aku dapat dua rezeki. Pertama jual tudung, keduanya dapat jugaklah sumber untuk blog aku ni.

Terima kasih Encik Google

Tuesday, September 22, 2015

Padah Membuat Perjanjian Syaitan, 3 Keturunan Disumpah Mati

Cerita ini disampaikan oleh seorang yang bernama Ita (bukan nama sebenar). Cerita ini terjadi kepada kenalannya di Utara tanah air yang dikenali sebagai Maz (juga bukan nama sebenar).