Tone Excel

Tuesday, September 29, 2015

Rahsia Rintihan Pokok Ketapang

Secara jujurnyalah aku sendiri tak pernah kenal dengan rupa pokok ketapang. Aku dapat cerita tentang pokok ketapang ni dari seorang kenalan yang aku jumpa masa tengah promote jual tudung tadi. Alhamdulillah... aku dapat dua rezeki. Pertama jual tudung, keduanya dapat jugaklah sumber untuk blog aku ni.

Terima kasih Encik Google

Tuesday, September 22, 2015

Padah Membuat Perjanjian Syaitan, 3 Keturunan Disumpah Mati

Cerita ini disampaikan oleh seorang yang bernama Ita (bukan nama sebenar). Cerita ini terjadi kepada kenalannya di Utara tanah air yang dikenali sebagai Maz (juga bukan nama sebenar).

Saturday, September 19, 2015

Pokok Berpenunggu Dipanah Petir

Sebenarnya dah lama aku nak kongsikan kisah seram ni. Ini adalah pengalaman dari pakcik aku yang mesra dipanggil Pakteh. Pakteh aku ni memang ada kebun. Tanah memang luaslah beb!Kalau ada semput ke aku tak suggest korang ke sini. Biasalahkan, bila kita dah masuk ke hutan-hutan ni memang dah jadi tempat dia. Jadi, aku nak share dengan pembaca tentang satu pokok yang berpenunggu ni.


Friday, September 18, 2015

Diganggu Puaka Sungai Sewaktu Tengah Memancing

Sekali lagi aku berterima kasih kepada likers KHK. Berkat dari perkongsian cerita-cerita seram. Akhirnya aku dapat lagi satu bahan menarik untuk aku muatkan ke dalam blog ni. Atas permintaan pencerita. Lokasi dan nama pencerita terpaksa diubah. Biar aku namakan pencerita ni sebagai Atan dan tempat ini terletak di salah satu tempat di utara Malaysia.

Thursday, September 17, 2015

Penampakan Syaitan Betina Diluar Tingkap Dapur

Masih menggila berkongsi tentang kisah gambar-gambar penampakan makhluk halus yang terdapat di dalam foto. Semalam aku berkongsi tentang kisah admin KHK, Parjo yang telah diganggu, lepas spam link blog dekat page tersebut (nasib baik admin dia bagi aku peluang sekali spam kat situ, aku takut2 gak kalau kena ban, tapi aku janji tulah sekali aku spam link kat situ, sebab tu dorang tak ban aku huhu), aku mendapat satu gambar dari salah seorang likers.

Wednesday, September 16, 2015

Anda Mempunyai Panca Indera Keenam? Jom UJi Mata.. Ada Berani?



Aku dapat gambar ni dari admin Kepala Hotak Kamu (KHK) yang merupakan sebuah laman troll yang popular di Malaysia. Tiba-tiba lepas maghrib, salah seorang admin yang dikenali sebagai Parjo memuatnaikkan gambar ini. Katanya hanya orang-orang tertentu sahaja yang boleh melihat ada 'sesuatu' dalam gambar ini. Ada berani? Jom uji mata, samaada korang ada panca indera keenam (sixth sense) atau tidak.


Sunday, July 5, 2015

Disampuk Jin Di Taman Botanik

Walaupun dalam kedatangan bulan Ramadhan, adakalanya cerita-cerita mistis ini seolah-olah tidak lekang dari bibir masyarakat. Ada juga yang mempertikaikan, "Eh tak akanlah dalam bulan Puasa pun ada hantu?"

Saturday, May 30, 2015

Terjumpa Pocong di Linggi


Baru-baru ini aku berpeluang berjumpa dengan ibu angkat aku. Kebetulan terserempak, maka panjanglah kisahnya. Aku memang suka berborak dengan ibu ni sebab dia memang ada kebolehan tengok benda-benda halus ni. Bukan ibu seorang je yang nampak, dalam keluarga dia termasuk suami dan anak perempuan tunggalnya juga. Jom baca lagi.

Saturday, May 23, 2015

Perjalanan dari Johor ke KL ada Kucing Hitam dan Sesuatu...


Kali ini cerita dari pengalaman seorang teman yang pergi ke sebuah site di Kluang,Johor. Tiada perkara yang aneh yang berlaku sepanjang di Kluang, cuma sewaktu dalam perjalanan dari sana hendak pulang ke KL ada sesuatu yang terjadi.

Thursday, May 21, 2015

Kubur Bidan Kampung Berasap


Mak Ku pada satu masa dahulu pernah menjadi bidan kampung. Lama kelamaan mana ada lagi orang yang meminta khidmat Mak Ku untuk menyambut kelahiran, dengan adanya sebuah klinik desa di kampung tersebut, jika tidak sempat ke hospital, penduduk kampung bolehlah hanya bersalin di klinik desa terbabit.

Tuesday, May 19, 2015

Perempuan Misteri Di Ambert Court


Amber Court turut dikenali sebagai Amber Apartment mula popular apabila satu perempuan mati akibat bunuh diri. Semenjak dari itu bermacam-macam cerita yang didengari termasuklah Ina (bukan nama sebenar) yang turut pernah diganggu sewaktu pernah menetap disitu.

Tragedi Yogya Department Store



Pada 15 Mei 1998, terjadi satu kematian besar-besaran di gedung ini, Yogya Department Store. Kejadian ini benar-benar berlaku sewaktu tragedi rusuhan yang dikenali sebagai Reformasi 1998. Tragedi ini juga dikenali sebagai Tragedi Mei atau Mei Kelabu.

Sunday, March 22, 2015

Penampakan Kuntilanak dan Gendurowo di Taman Langsat

Hai masih lagi berkisarkan kisah misteri dari negara seberang, Indonesia yang terkenal dengan kisah mistiknya. Jika berpeluang, memang penulis teringin melawat Indonesia, khabarnya Alas Roban merupakan tempat yang dikatakan terpaling angker disana. Tapi kali ini penulis ingin mengupas kisah seram di Taman Langsat, Mayestik, Jakarta Selatan.

Saturday, March 21, 2015

Lelaki Tergantung Bunuh Diri Di Terowong Casablanca

Kali ini kita menjelajah ke Indonesia. Rasanya ramai yang tahu, Indonesia memang terkenal dengan cerita-cerita mistis. Memang seronok mendengar cerita-cerita dari sana. Jika kita diberi pilihan cerita seram Malaysia dan Indonesia, maaf cakaplah cerita seram Malaysia memang tak dapat menandingi Indonesia. Berbalik kisah tentang Terowong Casablanca yang terletak di bawah Jalan HR Rasuna Said yang terkenal dengan keangkerannya.Kisah ini mula dikatakan berhantu apabila pernah melihat lelaki separuh abad mati tergantung dengan kain sepanduk. Semenjak kejadian itu, banyak kejadian mistis yang berlaku, antaranya pernah telihat makhluk misteri yang berjalan-jalan dipinggir kaki lima.

Misteri Tingkat 3 Asrama

Ini bukan cerita lawak. Ini adalah cerita seram. Pergh lama aku tak update blog. Bersawang dah agaknya. Aku sibuk sekarang sejak dah kerja dan buat artikel di Viralkini.my jadi kalau korang ada masa, bacalah tau. Penat aku taip memerah idea.

Oklah cerita tentang sekolah yang terpaksa dirahsiakan. Ceritanya, ada beberapa kawan yang duduk asrama. Pelik apabila pihak sekolah melarang pelajar-pelajar pergi ke tingkat 3, dengan alasan domitri di tingkat 3 tersebut untuk digunakan pada waktu-waktu kecemasan.


Friday, January 2, 2015

"Tuhan tolong,,,,Aku dah tak TAHAN!!!"


Tak tahu kenapa aku tak boleh tidur sepanjang malam ini. Puas bermacam-macam cara aku buat. Pernah aku terdengar orang syorkan kira kambing lah, berangan sebelum tidur lah tapi tak menjadi.