Tone Excel

Tuesday, August 12, 2014

Alamak... Saya nampak dia terbang

Aku baru jer transfer tempat keje baru. Still company yang sama tapi anak syarikat yang lain. Mungkin kalau korang perasan, blog aku neh banyak pasal citer pasal ofis jer kan? Takde tempat lain ker selain ofis..? Bukan takde tempat lain. masalahnya bila aku nak cerita pasal bende lain pun kene tengok idea gak lah. Sape nak bercerita, Sumber dia tuh yang penting.





Sebelum neh, aku dengar cerita kawan aku kata, dia balik lambat. Dia ada dengar macam ada bunyi kat bumbung ofis. Yer lah, tempat aku neh department sales, designer sume balik lambat. Tak pasti lah dia dengar apa. Sebab aku siang-siang tak dengar pun. Dia dengar waktu malam lak kan... Hurm katanye lah bunyi macam JuOn jer atas bumbung tu. Huhuhuhuhuhuu bunyi macam JuOn?

Sebelum neh,, kawan ofis aku yang lain ada cakap, disebabkan ofis aku neh tingkat paling atas, tingkat dua, So, kat atas bumbung ofis kitorang neh ada burung merpati.

Aku tegas kan jugaklah hal neh kat kawan aku, tapi katanya, bunyi lain macam lah.. Susah dia nak kata, kita boleh rasa kot bunyi yang biasa atau pun sebaliknya.

Nak dijadikan cerita, satu pagi aku datang ofis awal, tiba-tiba tengah aku mengadap PC aku perasan ade bende berdesup laju jer..  Macam bende terbang kot.

Ya Allah, dah lah aku sorang..

Terpaksa lah aku buat bodoh, kang kalau aku buat 'pandai' kang, takut 'bende' neh lagi galak kacau aku.,

Ntahlah, aku sendiri pon tak pasti benda apa tuh.
Mungkin sebab aku terikut-ikut ker kata kawan ofis aku neh,,

Tapi tu jer lah sekali, lepas kejadian tuh, tak ada lagi bende pelik berlaku kat aku..

Cuma pagi neh aku masuk ofis, aku kat pantry,, aku tengah breakfast, tiba-tiba aku terdengar bunyi orang ketuk-ketuk pintu bila aku ushar takde. Dalam masa yang sama dekat atas bumbung bunyi orang berjalan, agaknya itu kot bunyi JuOn yang officematte aku katakan hahahaha. Tapi disebabkan aku sorang, terasa seram gak seh!

By the way terima kasih banyak kepada yang suka baca blog neh.

Disebabkab aku selalu kekeringan idea.

Aku nak mintak tolong, kalau korang ade cerita seram boleh lah drop email kat puffbuffduff309@gmail.com



No comments:

Post a Comment